banner
Nyheder Detaljer

Hvad er forskellen mellem et 16A-stik og et 10a-stik? Hvad betyder 16A stikkontakt?

Sikkerheden ved elforbrug i hjemmet er det vigtigste emne, og det er også det emne, vi er mest optaget af. Nogle højeffekt elektriske apparater bruges ofte i hjemmet, såsom klimaanlæg osv. Højeffekt elektriske apparater skal naturligvis bruge de tilsvarende stikkontakter, ellers er der risiko for ulykker. I dag tager redaktøren med dig for at se forskellen mellem 16a-stikket og 10a-stikket derhjemme.

 

Hvad betyder 16A-stik?

 

Vedrørende 16A-stikket er stikkontakten, som navnet antyder, normeret til: 250V/16A, hvilket er velegnet til apparater med en maksimal mærkestrøm på 16A, det vil sige apparater med en maksimal mærkeeffekt på 3500W; der er også 250V/10A stikkontakter, velegnet til maksimalt Apparater med en mærkestrøm på 10A, det vil sige apparater med en maksimal mærkeeffekt på 2200W.

 

På nuværende tidspunkt bruger klimaanlæg i mit land generelt 250V/16A stikkontakter, og tromletype vaskemaskiner, mikrobølgeovne, elektriske vandvarmere og induktionskomfurer bruger generelt 250V/10A stikkontakter; køleskabe, vaskemaskiner, tv, el-kopper, computere generelt Begge bruger 250V/6A stikkontakter. Med hensyn til fatningsstørrelse er 6A og 10A fatninger den samme størrelse, og 16A fatninger er forskellige i størrelse.

2

Forskellen mellem 16A-stik og 10A-stik

 

1. Udseendeforskel: 10A er en femøjet stik: 1 tredje øje, 1 andet øje; og 16A er et treøjet stik, som er bredere end 10A treøjet stik.

 

2. Forskelle i brug: Ud fra et brugssynspunkt er 16A stikket og 10A stikket ikke universelle, 10A stikket kan ikke sættes i 16A stikket og selvfølgelig ikke omvendt!

 

3. Sokkelmetal: 16A-stikdåser bærer mere strøm end 10A-stikdåser, og der bruges mere kobber, mens 10A-stikdåser er anderledes.

 

4. Lejeområde: 16A fatning kan modstå elektrisk effekt inden for 3000 watt, mens 10A fatningseffekt bedst kontrolleres inden for 1800 watt, ellers er der risiko for ulykker.

 

Hvilke elektriske apparater bruger 16a stikkontakter?

 

Når du bruger højeffekt elektriske apparater i hjemmet, er sikkerheden meget vigtig, så vi skal være omhyggelige i valget af stikkontakter. Det er bedst at bruge 16A-stik til elektriske produkter med høj effekt. På nuværende tidspunkt er de højeffekts elektriske apparater, der almindeligvis bruges i hjemmet, hovedsageligt klimaanlæg, induktionskomfurer, vandvarmere osv. Hvis den anvendte stikkontakt overstiger det elektriske apparats effekt, er det let at brænde sikringen, ild og andet. ulykker. Alle bør være opmærksomme.


Du kan også lide

Send forespørgsel